Terug naar overzicht

500 groep 8 leerlingen ervaren hoe hun Rijnlands er straks uit kan zien!  

02-11-2023

‘Hoe ziet jouw Rijnlands er straks uit?’ Die vraag stellen we aan leerlingen van groep 8 en we laten daarbij zien dat ze hun Rijnlands deels zelf kunnen kiezen. Rond de 500 basisschoolleerlingen kwamen op vrijdag 27 oktober samen met (nieuwe) klasgenoten bij RLS-Experience om te ervaren hoe de brugklas op het Rijnlands Sassenheim is. Er werden lessen gegeven in sport, kunst, digiskills, history (tweetalig onderwijs) en science en de leerlingen maakten daarin zelf een keuze. Zo hebben ze ervaren wat uit het Rijnlandse aanbod bij hen past en hoe hun Rijnlands er straks uit kan zien. 

“Ik koos voor sport en digiskills”, vertelt Max. “Dat was super, bij sport gingen we kickboksen, archery tag en basketbal doen. Archery tag vond ik het gaafst. Je moest je wel goed focussen maar het lukte! Bij digiskills ben ik met een vriendje aan de slag gegaan met programmeren op een Ipad van rijdende robots, ook superleuk om te doen!”
Maud koos voor kunst: “Bij kunst deed ik streetart, met vier vriendinnen maakte ik een heel kunstwerk. Het was voor het eerst dat ik met graffiti aan de slag ging. En nou hangt het op school!”  
 
In de pauze kregen de leerlingen een flesje water en een heerlijke warme muffin.

“Ook aan de leerkrachten hebben we gedacht”, vertelt Bas Lürsen, afdelingsleider van klas 1. “Zij hebben een rondleiding gekregen waarbij we ook stil stonden bij het praktijklokaal waar we de praktijkvakken voor mavo en havo gaan geven. Ook ander nieuws deelden we met hen, zoals de mogelijkheid om LO2, dat is gym, als eindexamenvak te doen en konden we vertellen over de begeleiding van onze leerlingen. We kijken terug op een heel geslaagde dag!”

Op dinsdagavond 14 november nodigt het Rijnlands Sassenheim ouders uit voor een informatieavond waarbij ook zij kunnen kiezen wat ze volgen. De avond start om 19.30 uur.