Terug naar overzicht

Engels, Duits en Frans geven op de basisschool

29-09-2022
Rijnlands Lyceum Sassenheim

“Leuk, grappig, spannend, sommige dingen waren lastig”, zo reageerden 27 september de leerlingen van groep 8 van basisschool De Startbaan in Sassenheim. Leerlingen van de tweede klas tweetalig onderwijs van het RLS speelden met hen vijf spelletjes in verschillende talen zodat zij spelenderwijs Engelse, Duitse en Franse woordjes leerden. De aanleiding hiervoor was de Europese Dag van de Talen op 26 september. In totaal gingen 72 Rijnlandse leerlingen naar 17 groepen 8 in de regio.

“Met zijn vijven, Jan uit de vijfde klas van tweetalig vwo en onze taaldocent mw. Steemers lieten we zien hoe leuk het is om een taal te leren. We gebruikten daarbij allerlei spelletjes, zoals kwartetten in het Frans, memory in het Duits en domino, bingo, pictionary en snakes&ladders in het Engels”, vertellen Nordin, Sem, Abel, Luuk en Philan. “We zitten in de tweede klas tweetalig onderwijs en we kunnen al merken hoeveel we de afgelopen tijd leerden.” Voor Nordin, Sem en Jan was het een extra leuk bezoek, zij waren terug op hun oude basisschool, maar in een andere rol. 

“Een geslaagde les”, vult Frans van der Meij, leerkracht groep 8 van De Startbaan aan, “mijn groepjes deden fijn mee en de uitleg van de Rijnlandse leerlingen maakte dat alles vlot verliep.”

Duizenden leerlingen van tweetalige scholen gingen deze week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen. Daar vonden allerlei activiteiten plaats om op bijzondere wijze aandacht te vragen en te besteden aan 'vreemde talen'. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie en de Raad van Europa.