Terug naar overzicht

Zonnige en sportieve kennismaking bruggers op stranddag

29-08-2023

Op de eerste woensdag van het schooljaar genoten onze nieuwe brugklassers van een sportmiddag op het strand, een prachtige start van hun middelbareschooltijd, De sportmiddag maakte deel uit van de wenweken voor alle brugklassers. Leerlingen van vwo6 die het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’ volgen, begeleidden de spelen waarvan een aantal in een challengevorm waren gegoten. Zo speelden de leerlingen levensgroot boter–kaas-en-eieren, volleybal en voetvolley, deden een water- en vuuropdracht En natuurlijk was er een ijsje als afsluiting van een zonnige en sportieve dag!

Bij alle spelen staat ‘samenwerken en kennismaken met elkaar, met de mentoren en met de school’ centraal. De start op een nieuwe school is voor iedere brugklasser spannend. Daarom beginnen we met twee wenweken waarbij ze een speurtocht door school maken, hun agenda leren gebruiken, leren omgaan met de laptop én ze schrijven zich in voor hun eerste flexlessen. Er was alle tijd om ervaringen en indrukken met de mentor en juniormentoren te delen.

Op de laatste dag van de twee wenweken is er een high tea voor alle brugklasouders en  dansen de brugklassers op hun eigen feestavond. Daarna start ook voor hen het gewone rooster.