Het RLS bezoeken

Een nieuwe school leren kennen doe je het beste door binnen te zijn. Dat kan! Je bent van harte welkom op:

RLS-Experience op vrijdag 27 oktober
Kom met je klasgenoten naar het RLS om lesjes te volgen en een kijkje te nemen in op onze school. Je meester of juf geeft je hiervoor op. 
 

De Open dag op zaterdagochtend 3 februari  2024, 10.00-13.00 uur (tijdslots)
De hele school is die ochtend speciaal voor groep 8 open, maar ook groep 7 is welkom en: neem je ouders mee!. Je kunt kennismaken met al onze vakken, de leerlijnen Sport en Expressie, tweetalig onderwijs, de schoolband en nog veel meer. We vragen je om je vooraf in te schrijven met een formulier dat hier komt te staan. Daarin kan je ook een tijdslot kiezen. Je volgt onder leiding van een docent en brugklasleerling een route door de school waarbij je minilesjes volgt, proefjes doet, even sport, naar ervaringen van brugklasleerlingen kunt vragen, iets drinken en de sfeer van de school kunt proeven.

Ouders ontvangen we in de benedengang en -lokalen voor een eigen programma. We bieden een informatiemarkt aan met veel aandacht voor RLS-Flex, flexuren, onze zorgondersteuning, leerlingadministratie, roostersysteem en oudercommunicatie. Als ouders het leuk vinden kunnen ze zelf een rondleiding krijgen of een lesje volgen. 

Mocht je het wat te spannend vinden om die ochtend in een onbekende groep het RLS te leren kennen, dan is een ouder daarbij natuurlijk welkom als begeleiding.

Informatieavond over de reguliere brugklas en over Leerlijn Sport en Leerlijn Expressie: donderdag 6 februari 2024 om 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Je bent met je ouders welkom op deze avond, we beginnen om 19.30 uur maar je bent al half uurtje eerder welkom om wat te drinken. Na algemene informatie ga je, als je speciaal voor de Leerlijn Sport, komt, in een andere ruimte sporten. Trek daarom makkelijke kleding aan en neem je gymschoenen mee, Kom je voor de Leerlijn Expressie, dan is het leuk om te weten dat je die avond al creatief bezig bent.

RLS-Discover op woensdagmiddag 28 februari 
Die middag kun je nog meer over onze school te weten komen, bijvoorbeeld door proeflesjes te volgen in vakken waar jij benieuwd naar bent.
Tegen die tijd kun je je daar zelf voor opgeven.

Informatieavond over tweetalig onderwijs op dinsdag 13 februari 2023, 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Je bent samen met je ouders welkom op deze avond. Je hoort hoe tweetalig havo en vwo hier is opgezet, hoe leuk het is én je kunt je vragen stellen aan onze tto-leerlingen stellen die er speciaal die avond voor jou zijn.

Rondleiding door school
Willen je ouders samen met jou een rondleiding door school? Dat kan! Neem contact op met afdelingsleider Bas Lürsen, b.lursen@rijnlandslyceum-rls.nl.

 

Wil je ons iets vragen? Mail dan naar Bas Lürsen (b.lursen@rijnlandslyceum-rls.nl), hij is onze afdelingsleider van de brugklas.