• Op reis

Op reis

Iedere leerling gaat op het RLS één keer naar het buitenland. Je bezoekt een stad of land en slaapt hierbij in een jeugdherberg of bij een gastgezin. Op reis is een onderdeel van het speerpunt ‘internationalisering’ bij ons op school. Bij internationalisering kijk je over landgrenzen heen en maak je kennis met andere culturen en landen.

In de 4e klassen mavo, havo of vwo ga je op reis naar het buitenland. Op de mavo bezoek je Engeland en slaap je bij een gastgezin, zo leer je echt de cultuur van een ander land kennen. Dit is ook zo bij de reis die gemaakt wordt op de havo. Hierbij ga je naar Engeland, Frankijk of Duitsland, ook daar verblijf je bij een gastgezin. Op het vwo in de 4e klas is er een groot multilateraal Erasmus+ uitwisselingsproject. Bij dit project doe je samen met leerlingen uit Finland, Zweden, Denemarken, Litouwen en Griekenland onderzoek naar de veranderingen in Europa. Je verblijft een week bij een gastgezin in het buitenland en zult ook je uitwisselingspartner een week in Nederland ontvangen.

Bij het tweetalig onderwijs in de onderbouw maak je ook al kennis met andere landen en culturen. Als je kiest voor het tto dan maak je elk jaar een studiereis naar Wallonië, Luik, Aachen en Maastricht of Engeland.