Nieuws

NOVEMBER 2018

OPLEIDINGEN- EN BEROEPENMARKT 12 NOVEMBER OP RIJNLANDS SASSENHEIM

Op maandag 12 november om 20.00 uur organiseert het RLS de tweejaarlijkse Opleidingen- en Beroepenmarkt. Deze markt duurt tot 21.30 uur en wordt door oud-leerlingen en ouders verzorgd in de aula van de school. Deze markt is opgezet om RLS-leerlingen uit havo 4, havo 5, vwo 4, vwo 5 en vwo 6 meer inzicht te geven in beroepen en opleidingen. In speeddatesessie van 15 minuten spreken leerlingen met oud-leerlingen en ook met ouders. Er zullen zowel studenten als beroepsbeoefenaars aanwezig zijn. Ook Defensie is aanwezig voor een speeddate. Leerlingen kunnen eveneens presentaties bijwonen van Fullbright Center, die informatie geeft over studeren in de VS.

Vragen die aan de orde zullen komen zijn:
-Hoe ben je tot je studiekeuze gekomen?
-Welke opleiding heb je gedaan of doe je?
-Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je beroep/opleiding?
-Ben je nu werkzaam in het beroep waar je voor opgeleid bent? Waarom niet/wel?
-Hoe ziet een gemiddelde werk/schooldag eruit?
-Wat moet je vooral kunnen bij je beroep/opleiding?


€ 7.700,-: PRACHTIGE RLS-OPBRENGST LOOP TEGEN KANKER 
Vrijdag 2 november kreeg Corina van Diest, oprichtster van Stichting Lopen tegen Kanker, de cheque overhandigd van het sponsorbedrag van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Brugklassers bleken € 7.700,- bij elkaar te hebben gelopen! Stam Ligtvoet en Jazahra Vogel uit de brugklas gaven haar op school symbolisch het bedrag. “Ik ben er enorm blij mee, heel erg bedankt!”, reageert Corina. “Een prachtig bedrag, na een onwijs mooie happening”.

Ook Bern Persoon, coördinator eerste klassen, reageert enthousiast op de hoge opbrengst en deelname. “Niet alleen brugklasleerlingen van onze school maar ook hun familieleden liepen enthousiast mee”, zegt Persoon. “Het lokale karakter van de Stichting spreekt ons enorm aan. Leerlingen bewust maken van de hulp die kankerpatiënten, en de mensen om hen heen, nodig hebben en ze hier een steentje aan laten bijdragen vind ik erg belangrijk. Samen met de vele andere deelnemers zijn we onderdeel geweest van een prachtig evenement met een nog belangrijkere boodschap. De saamhorigheid die ik tijdens het evenement heb ervaren, werkt aanstekelijk!”SEPTEMBER 2018


Muziekinstrumenten Rijnlands Lyceum Sassenheim naar Sint Maarten

17 september zijn de muziekinstrumenten op transport gegaan, die zijn gekocht na de inzamelingsactie van het Rijnlands Lyceum Sassenheim voor het Milton Peters College op Sint Maarten. “Op 6 juni hadden we een geweldige actiedag voor deze school”, vertelt Leontine van den Berg, samen met Floor van Maren initiatiefneemster van de actie. “Die ondervond door de orkaan Irma veel schade, zo was het complete muzieklokaal verwoest. Dankzij enorme inzet van onze leerlingen (en ouders die sponsorden) bracht de actie het prachtige bedrag op van €11.900! Leerlingen deden hiervoor heitje-voor-een-karweitje-achtige klussen, namen deel aan een sponsorloop of, tegen een kleine vergoeding, aan workshops en toernooien die docenten organiseerden. Ook de dinershow ‘RLS on stage’ bracht een mooi bedrag op.
 gitaren, keyboards, microfoons en versterker, bladmuziek en drumstellen gekocht: alles wat de school in staat stelt om een band op te richten. Music All-in in Noordwijk heeft ons daar ook financieel mee geholpen, net als de vervoerder die het gratis meeneemt.  En nu gaat dit alles dan echt naar Sint Maarten. De school liet opnieuw weten er  enorm blij mee te zijn! En wij zijn trots op onze leerlingen die het mogelijk maakten!”, besluit Leontine van den Berg.


 
JULI 2018

100% geslaagd voor  IB English op Rijnlands Lyceum Sassenheim

 Alle 29 leerlingen van de 6de klas van het tweetalig vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim zijn geslaagd voor hun examen International Baccalaureate ‘English Language & Literature’. Dat werd op 6 juli bekend gemaakt. Het examen dat ze hiervoor in de meivakantie aflegden bestond uit verschillende onderdelen zoals mondelinge examens, creatieve schrijfopdrachten en schriftelijke examens.

In oktober zullen zij nog een keer naar school komen om hun certificaat voor hun IB-English feestelijk in ontvangst te nemen.

“Dat iedereen uit de klas is geslaagd en ook nog eens prima heeft gescoord, daar ben ik  enorm trots op”, zegt Mirjam Vijlbrief, coördinator van het IB-examen. “Nu zijn de zes jaar tweetalig onderwijs op het Rijnlands Sassenheim echt voor hen afgerond.”

De pas geslaagden ontvangen het certificaat van de International Baccalaureate Organisation, de organisatie die het Engelse IB examen afneemt. De IBO is gevestigd in Geneve en is het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld.