Hoe groot is jouw wereld? Op het RLS kijk je verder dan je eigen leefwereld. Ook buiten onze landsgrenzen is veel te ontdekken!

Internationalisering heeft een belangrijke plek in ons onderwijs. Wij vinden het belangrijk om de talenkennis van onze leerlingen te versterken, kennis mee te geven over samenlevingen van andere landen en om leerlingen meer te leren over andere culturen.

Going abroad

Bij ons heeft elke mavo-, havo-, en vwo-leerling de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan om zo een ander land en de bevolking te leren kennen. Zo gaan mavo4-leerlingen op reis naar Bath en Bristol en havo3-leerlingen naar Bonn-Keulen of naar Lille-Brugge. Daarnaast nemen vwo4-leerlingen deel aan een uitwisseling met een school in Frankrijk, Finland, Spanje en Roemenië en ontvangen wij die leerlingen ook een week bij ons in Sassenheim.

Tweetalige klassen

De tweetalige klassen in de onderbouw (thavo en tvwo) hebben een programma gericht op burgerschap, waarbij zij op driedaagse excursie gaan naar de Ardennen (thavo/vwo1 en tvwo1), naar Luik, Aken en Maastricht (thavo/vwo2 en tvwo2) en naar Dublin (thavo en tvwo3).

In tvwo5 wordt het internationaliseringsprogramma afgesloten met een individuele internationale stage, waarbij je ervaring opdoet bij een internationaal bedrijf in het buitenland.

Bovenbouwleerlingen kunnen vrijwillig deelnemen aan de internationale Model United Nations (MUN), een van de onderwerpen van ‘RLS Next’. Zij ontmoeten daar leerlingen uit de hele wereld en trainen er hun debatvaardigheden. De debatclub traint deze vaardigheden.

Leren over de wereld

Ook zonder een reis naar het buitenland, leer je op het RLS van alles over Europa en de wereld. Uiteraard gebeurt dit in de reguliere lessen (denk aan lessen aardrijkskunde, geschiedenis), maar er zijn ook speciale themadagen.