Theater, dans, film, beeldende kunst, fotografie... In de expressielessen doe je van alles. Leerlingen van alle klassen 1 en 2 kunnen deelnemen aan deze leerlijn. In totaal volg je 5 uur cultuur in de leerlijn Expressie; dat is 2 uur extra van dit vak. Je hoeft niet goed te zijn in bijvoorbeeld dansen of acteren, maar het wel leuk vinden om nieuwe dingen te ontdekken. Je kunt de Leerlijn niet combineren met Tweetalig onderwijs.

Spreekt expressie, zoals theater, dans en kunst jou aan? Dan is de leerlijn Leerlijn Expressie misschien wat voor jou. Op donderdag 8 februari op onze informatieavond voor leerlingen en ouders vertellen we je er graag meer over. Je kunt zelf ook aan de slag die avond!

In de bovenbouw kan je ervoor kiezen om kunst als eindexamenvak te volgen. Op de mavo kan dit door te kiezen voor Handvaardigheid of Tekenen. Op havo en vwo kun je kiezen voor het vak kunst: beeldende vorming. Hier maak je niet alleen zelf kunst, ook leer je nadenken over kunstconcepten, kunstgeschiedenis en moderne ontwikkelingen. 

Lijkt de leerlijn Expressie je wat? Bekijk dan eens de video.

Rijnlands Lyceum Sassenheim