Gek op sporten? Dan is de leerlijn Sport misschien wat voor jou. In de klassen 1 en 2 kun hiervoor kiezen. Je volgt dan extra lessen op dit gebied en je neemt deel aan speciale activiteiten. Je kunt de Leerlijn niet combineren met Tweetalig onderwijs.
Op donderdag 8 februari op onze informatieavond voor leerlingen en ouders vertellen we je er graag meer over. Je kunt zelf ook aan de slag die avond!

Voor de Leerlijn Sport hoef je niet aan topsport te doen, maar het is wel belangrijk dat je sporten leuk vindt. Je krijgt 5 uur per week sport en lichamelijke opvoeding in klas 1, en 4 uur in klas 2. Je volgt clinics van topsporters of specialisten, zoals basketbal, bootcamp, hiphop, skiën, stuntfietsen, survival, judo, surfen, klimmen en circus, hoe tof! Daarnaast neem je deel aan sporttoernooien en je ontwikkelt vaardigheden als samenwerken, hulpverlenen, leidinggeven en organiseren.

Je kunt ook in sport examen doen, Dan kies je in de bovenbouw voor het keuze-examenvak LO2 als je mavo-examen doet of Bewegen, Sport en Maatschappij als je havo of vwo-examen doet. Bij deze vakken sport je niet alleen extra, ook leer je meer over gezonde voedingspatronen, blessures en hoe ze te voorkomen, ontwikkel je lessen, sportdagen en andere sportevenementen. 

Rijnlands Lyceum Sassenheim