Gek op sporten? Of spreekt expressie, zoals theater, dans en kunst jou aan? Dan is de leerlijn Sport of de Leerlijn Expressie misschien wat voor jou. In de klassen 1 en 2 kun hiervoor kiezen. Je volgt dan extra lessen op dit gebied en je neemt deel aan speciale activiteiten.

Leerlijn Sport

Voor de Leerlijn Sport hoef je niet aan topsport te doen, maar het is wel belangrijk dat je sporten leuk vindt. Je krijgt 5 uur per week sport en lichamelijke opvoeding in klas 1, en 4 uur in klas 2. Je volgt clinics van topsporters of specialisten, zoals basketbal, bootcamp, hiphop, skiën, stuntfietsen, survival, judo, surfen, klimmen en circus, hoe tof! Daarnaast neem je deel aan sporttoernooien en je ontwikkelt vaardigheden als samenwerken, hulpverlenen, leidinggeven en organiseren. In de bovenbouw kan je kiezen voor het keuze-examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij.

Meer weten of deze leerlijn? In de brochure Leerlijn Sport lees je er alles over.

Leerlijn Expressie

Theater, dans, film, beeldende kunst, fotografie... In de expressielessen doe je van alles. Leerlingen van alle klassen 1 en 2 kunnen deelnemen aan deze leerlijn. In totaal volg je 5 uur cultuur in de leerlijn Expressie; dat is 2 uur extra van dit vak. Je hoeft niet goed te zijn in bijvoorbeeld dansen of acteren, maar het wel leuk vinden om nieuwe dingen te ontdekken.

Lijkt het je wat? In de brochure Leerlijn Expressie staat uitgebreide informatie of bekijk de video’s.