Terug naar overzicht

Geslaagden RLS 1e tijdvak

09-06-2022
Rijnlands Lyceum Sassenheim

Dit is de lijst geslaagden 1e tijdvak RLS.

9 juni was een feestelijke dag voor 276 leerlingen op het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Zij kregen te horen dat zij geslaagd waren voor het eindexamen. 75 leerlingen van de mavo, 108 leerlingen van de havo en 93 vwo-leerlingen slaagden! In de ochtend kregen zij van hun mentoren het heuglijke nieuws te horen. "Het is altijd ontzettend leuk om leerlingen te bellen als ze geslaagd zijn," aldus mentor Koen Rutten. "En dit jaar nog leuker omdat onze leerlingen hebben laten zien dat zij na twee gekke jaren met afwisselingen tussen regulier les, lockdowns en online lessen de klus toch gewoon konden klaren. Ik ben onwijs trots op ze!"

Sommige leerlingen hadden wel verwacht te slagen, maar toch was het spannend voor veel van hen. "Toen het telefoontje kwam heb ik echt wel even staan janken. Je hebt toch veel spanning, merk je dan, ook al zeiden al mijn vrienden dat het toch wel goed zou komen." 

Vanaf 16.00 uur ontvingen mentoren en docenten de leerlingen op school. Natuurlijk om hun cijferlijst op te halen, maar vooral om samen te kunnen vieren dat hun middelbareschooltijd erop zit. In de feestelijk versierde aula genoten de geslaagden van een hun succes met een hapje, drankje en muziekje. In de aula konden zij in polaroid fotohokjes met elkaar op de foto om dit feestelijke moment ook analoog vast te leggen. 

Alle leerlingen kregen een Rijnlandsvlag mee om thuis met de schooltas aan de vlaggenmast te hangen. Op 1 juli krijgen leerlingen die nog niet geslaagd zijn de uitslag van de herkansingen. Diezelfde dag is ook de diploma-uitreiking.