Terug naar overzicht

Grootse reünie Rijnlands Lyceum Sassenheim druk bezocht

12-09-2022
Rijnlands Lyceum Sassenheim

Precies 50 jaar geleden is op initiatief van een groot aantal inwoners het Rijnlands Lyceum Sassenheim opgericht. Toen nog klein, maar dat duurde niet lang. Het toen nog kleine houten gebouwtje midden in de lege velden is inmiddels ‘iets’ groter en moderner geworden en uitgeroeid tot een begrip in de regio. Vele leerlingen zijn na de basisschool op wat hun Rijnlands zou worden, verdergegaan met hun ontdekkingstocht. “Wij, alle medewerkers van toen en nu, zijn er trots op dat we daar een bijdrage aan hebben mogen leveren. School is immers meer, veel meer dan het opdoen van feitenkennis”, aldus conrector dhr. W. Visser.

Alle reden dus om een grootste reünie te organiseren. Inmiddels kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd feestje. Maar liefst zo’n 2000 oud-leerlingen hebben samen met oud-medewerkers de reünie bezocht. Herinneringen werden gedeeld met elkaar, weggeëbde herinneringen werd nieuwe leven ingeblazen door middel van pubquizvragen die voor iedere groep van examenjaren was samengesteld. Ook was er voor al die groepen een eigen memory lane ingericht. 

Het grote gezamenlijke feest was te vinden in de grote aula. Een DJ tezamen met de live muziek maakten de avond van 10 september tot een onvergetelijke gebeurtenis.
We kunnen met zeer groot plezier terugkijken op een bijzonder geslaagde avond.

Ook onze huidige leerlingen vergeten we bepaald niet jubileumjaar. Op maandag 12 september zijn zij in een indrukwekkende colonne bussen naar de Efteling vertrokken. Maandagavond kwamen ze moe maar voldaan terug. Dat je niet in sprookjes hoeft te geloven om voluit te kunnen genieten van dit geweldige park in Kaatsheuvel, zal dan zeker duidelijk worden.