Terug naar overzicht

Nominatie 'Impact docent van het jaar'

11-09-2023

Tussen de middag was er in de gangen en op het Leerplein luid getrommel te horen: een brassbandje in school! Dat bandje kwam onze docent dhr. M. Algera uit de personeelskamer ophalen voor een feestje. Aanleiding was zijn nominatie voor ‘Impact docent van het Jaar' door Young Impact, de organisatie die burgerschapsprojecten in zijn klassen begeleidt. Met als publiek twee klassen maatschappijwetenschappen, sectiecollega’s en genodigden werd hij in het zonnetje gezet in 002/003.

Van alle docenten die aan de verkiezing meedoen zijn er nu zes genomineerd. Waarom hij? Vanwege zijn visie op burgerschapsonderwijs, het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en het aanmoedigen tot een maatschappelijke bijdrage.  Op 2 november weten wie van de zes de Award krijgt. Vanaf 2 oktober (tot 27 oktober) kun je op dhr. Algera stemmen, dan is de stempool beschikbaar. 
Gebruik deze link (https://youngimpact.nl/stemmen/#). Je vindt daar video’s en profielen van alle genomineerde leerlingen en docenten, Met de blauwwitte stemknop op de site kun je stemmen en deze stem een paar minuten later bevestigen in je mail. 

Voorbeelden van projecten van RLS-leerlingen:

  • Bewegingslessen bij ouderen in combinatie met muziek die zo goed liepen dat de verzekeraar dit nu dekt. 
  •  Een schoolbrede actie om collega's minder te laten printen waarbij er op heel veel plekken posters hingen met waarschuwingsteksten over ontbossing en milieuschade. Deze actie wil de school komend jaar doorzetten om bijvoorbeeld de hoeveelheid te gaan reduceren met 30 %. 
  • Actie over grensoverschrijdend gedrag waarbij een agent van de zedenpolitie aanwezig was. Leerlingen vertelden zelf over misbruik en wat voor gevolgen dit had en ook wat je er aan kan doen.  
  • Leerlingen die in Amerika op stage waren hebben daar en hier aandacht gevraagd voor bloeddonatie

Foto's van de uitreiking: klik hier. (met dank aan Blik op Teylingen/Lisse).