Terug naar overzicht

TTO Senior Certificate en IB-English Diploma voor 48 leerlingen

25-10-2023

Leerlingen van de 6de klas van het tweetalig vwo van afgelopen jaar kwamen deze maand nog een keer naar hun oude school, samen met familie en vrienden, voor een feestelijk ontvangst en diploma-uitreiking. Zij slaagden in juli voor hun examen International Baccalaureate ‘English A: Language & Literature’ en sloten daarmee hun zesjarige opleiding tweetalig vwo af.

De school is heel trots op deze leerlingen en op hoe hard ze gewerkt hebben. Ze hebben naast hun gewone vakken nog 270 uur extra Engels gevolgd en zijn in de meivakantie op school geweest voor twee extra examens. Ook hebben ze in de vijfde klas hun eigen internationale stage geregeld en in de eindexamenklas hun profielwerkstuk in het Engels geschreven.

De geslaagden ontvangen het certificaat van de International Baccalaureate Organisation (het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld). Daarnaast ontvingen de oud-leerlingen ook hun Senior TTO Certificate van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, omdat zij ook de tto-bovenbouw hebben afgerond.

Het was een geslaagde avond, waarop docenten en coördinatoren met de oud-leerlingen hebben teruggeblikt op de afgelopen zes jaar en waarop de oud-leerlingen op hun beurt konden vertellen hoe het studentenleven ze tot nu toe bevalt.