Terug naar overzicht

Uitvoering Engels theater door tweetalige brugklas

09-11-2023

Op 7 november volgden de brugklassen tweetalig onderwijs van het RlS de bijzondere theaterworkshop ‘Little Victorians’. Een actrice uit Ierland en een Britse acteur van toneelgroep Phileas Fogg kwamen naar school om leerlingen mee terug te nemen naar het Engeland van de negentiende eeuw. Binnen twee uur studeerden leerlingen verschillende scènes in en voerden deze uiteindelijk als een compleet stuk op. Leerlingen leerden op deze manier over omstandigheden waarin kinderen 150 jaar geleden opgroeiden, maar de acteurs trokken ook verbanden met hoeveel kinderarbeid er vandaag de dag nog is. 
 
Bijzonder was dat de leerlingen dit allemaal in het Engels deden. "Geweldig om te zien hoe goed zij zich na een paar maanden tweetalig onderwijs al kunnen redden in het Engels," aldus een trotse ouder na afloop. "Het was een ontzettend leuke show. Ik heb ervan genoten!"  
 
Een bijkomend voordeel van de voorstelling: de kinderen gingen allemaal heel opgelucht naar huis. Hun leven thuis en op school is helemaal zo slecht nog niet, nu ze hebben gezien hoe het ook had kunnen zijn als ze anderhalve eeuw geleden geboren waren.