Terug naar overzicht

Vrolijke start bruggers met sportmiddag

14-09-2021
Rijnlands Lyceum Sassenheim

"Op de eerste dinsdag van het schooljaar genoten onze nieuwe brugklassers van een sportmiddag op het strand van de Langevelderslag, een prachtige start van hun middelbareschooltijd”, zegt dhr. B. Lürsen, afdelingsleider van klas 1 van het RLS. "De sportmiddag maakte deel uit van de wenweken voor alle 126 brugklassers. Leerlingen van vwo6 die het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’ volgen, begeleidden de spelen waarvan een aantal in een challengevorm waren gegoten. Zo speelden de leerlingen levensgroot boter–kaas-en-eieren, volleybal en voetvolley, en deden een water- en vuuropdracht.  

Bij alle spelen stond samenwerken en kennismaken met elkaar, met de mentoren en met de school centraal. “In de wenweken is voortvarend van start gegaan: de leerlingen deden een speurtocht door school, leerden huiswerk plannen, volgden de eerste lessen en installeerden hun laptop. Alle tijd was er om ervaringen en indrukken met de mentor, peter en meter te delen”, besluit de afdelingsleider. 

Op de laatste dag van de wenweken dansen de brugklassers op hun eigen feestavond. Daarna start ook voor hen het gewone rooster.