Wat leuk dat je onze site bezoekt! Dit is vast een spannend jaar voor jou: je zit in groep 8 en je moet kiezen naar welke middelbare school je gaat. Of het RLS iets voor jou is? We vertellen je graag wat meer over onze school.

Op het RLS is iedereen met een mavo- (vmbo TL), havo- of vwo-advies welkom. We zijn een gezellige school met veel (extra) mogelijkheden. We vinden het belangrijk om jou te helpen om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Welke talenten dat zijn is voor iedereen anders, want iedereen is uniek. Wij bieden flexibel onderwijs dat hierbij past, je herkent dat in de naam van ons onderwijsmodel: RLS-Flex. Dat houdt in dat je naast je vaklessen, zelf vijf flexuren per week kiest. Je kunt kiezen uit:

  • Vak-flex, waarin je extra uitleg over een vak kunt krijgen.
  • Thema-flex, waarin je vaardigheden leert die voor alle vakken handig zijn, zoals digitale skills.
  • RLS-Next, waarin je iets extra's kunt leren of doen (denk aan meedoen met de schoolband, het halen van taalcertificaten DELF of Goethe, of van het diploma First Aid en nog meer).
  • Studie-flex, waarin je op het Leerplein of in stilte je huiswerk kunt maken of je toets leren, of samen met klasgenoten aan een opdracht kunt werken. 

Je mentor helpt je bij het kiezen van je flexuren.

Open your future is onze slogan. Daaruit blijkt onze overtuiging dat je op onze school zelf én samen bouwt aan een goede toekomst.

Neem hier alvast een kijkje, onze leerlingen leiden je rond in de school, ook met onze 3D-tour krijg je een indruk van onze school. Ook kun je natuurlijk zelf op school langs komen:

Spreekt dit je aan, wil je meer weten of heb je vragen?
Neem dan contact op met de afdelingsleider van klas 1, Bas Lürsen (b.lursen@rijnlandslyceum-rls.nl) of bel naar 0252 243070.