De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is spannend maar vooral ook leuk. Je maakt nieuwe vrienden en leert heel veel nieuwe dingen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat jij je snel thuis voelt op het RLS.

Eerst even wennen

Het is fijn om eerst eens rustig te wennen aan jouw nieuwe school. Daarom nodigen we je al vóór het begin van het nieuwe schooljaar uit voor een bezoek. Dan weet je meteen in welke klas je komt en je maakt op deze dag kennis met je klasgenoten en je mentor. Ook krijg je handige informatie, bijvoorbeeld over de eerste schooldag. De eerste twee weken dat je echt bent begonnen op het RLS zijn er ook om te wennen. Je hebt dan een speciaal ‘wenrooster’ en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Mentor

Iedere klas heeft een mentor. Een mentor is een docent bij wie je terecht kunt met al je vragen en die goed in de gaten houdt hoe het met je gaat. In de twee mentoruren komen diverse schoolonderwerpen aan bod en is er veel aandacht voor het maken van huiswerk, ‘leren leren’ en hoe je met je agenda en de planner omgaat. Ook heb je twee junior mentoren, leerlingen uit de bovenbouw die het eerste jaar met je klas optrekken.

Wil je meer weten over de brugklas? Bekijk de FAQ met vragen die andere groep 8-leerlingen stelden. 

Het rooster

Je schoolrooster is belangrijk, het bepaalt immers hoe je dag eruit ziet. Hoe laat begin je eigenlijk? Is je rooster iedere dag en week hetzelfde? Onderstaand zie je een voorbeeld van een rooster van een brugklasleerling havo/vwo. De gele blokken zijn de flexlessen, hier kies je er vijf van per week òf drie als je de leerlijn sport, expressie of tto doet.